BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

my bez frenz..

my bez frenz..
mizs u all a lot...

Wednesday, December 11, 2013

little things - one direction

[Zayn] 
Your hand fits in mine 
Like it's made just for me 
But bear this in mind 
It was meant to be 
And I'm joining up the dots 
With the freckles on your cheeks 
And it all makes sense to me 

[Liam] 
I know you've never loved 
The crinkles by your eyes when you smile 
You've never loved 
Your stomach or your thighs 
The dimples in your back at the bottom of your spine 

[Zayn + Liam] 
But I'll love them endlessly 

(Chorus) 
I won't let these little things slip out of my mouth 
But if I do, it's you, 
Oh it's you, 
They add up to 
I'm in love with you, 
And all these little things 

[Louis] 
You can't go to bed, 
Without a cup of tea, 
And maybe that's the reason 
That you talk, in your sleep 
And all those conversations 
Are the secrets that I keep 
Though it makes no sense to me 

[Harry] 
I know you've never loved the sound of your voice on tape 
You never want to know how much you weigh 
You still have to squeeze into your jeans 
But, 

[Harry + Niall] 
You're perfect to me 


I won't let these little things slip out of my mouth 
But if it's true, 
It's you, 
It's you, 
They add up to 
I'm in love with you, 
And all these little things 

[Niall] 
You'll never love yourself 
Half as much as I love you 
You'll never treat yourself right, darlin' 
But I want you to, 
If I let you know, I'm here for you, 
Maybe you'll love yourself, 
Like I love you 
Oh 

[Harry] 
And I've just let these little things 
Slip, out of my mouth, 
'Cause it's you, oh it's you, 
It's you, 
They add up to 
And I'm in love with you, 
And all these little things, 

[All] 
I won't let these little things 
Slip, out of my mouth, 
But if it's true, 
It's you, it's you, 
They add up to, 
I'm in love with you, 
And all your little things

last first kiss - one direction




[Liam:]
Baby, I, I wanna know
What you think When you're alone.
Is it me? Yeah.
Are you thinking of me? Yeah, oh.
We've been friends Now for a while.
Wanna know that when you smile.
Is it me? Yeah.
Are you thinking of me? Yeah. Oh, oh.

[Harry:]
Girl, what would you do?
Would you wanna stay
If I were to say?..

[All:]
I wanna be last, yeah,
Baby, let me be your,
Let me be your last first kiss,
I wanna be first, yeah,
Wanna be the first to take it all the way like this,
And if you
Only knew.
I wanna be last, yeah,
Baby, let me be your last,
Your last first kiss.

[Niall:]
Baby, tell me would it change?
I'm afraid you'll run away.
If I tell you what I've wanted to tell you.
Yeah...

[Louis:]
Maybe I Just gotta wait.
Maybe this is a mistake.
I'm a fool, yeah,
Baby, I'm just a fool, yeah, oh, oh

Girl, what would you do?
Would you wanna stay
If I were to say?..

[All:]
I wanna be last, yeah.
Baby, let me be your,
Let me be your last first kiss.
I wanna be first, yeah,
Wanna be the first to take it all the way like this.
And if you
Only knew.
I wanna be last, yeah,
Baby, let me be your last,
Your last first kiss (your last first kiss)
Your last first kiss (your last first kiss)

[Liam:]
Girl, what would you do?
Would you wanna stay
If I were to say?..

[Harry:]
Your last first kiss!

[All:]
I wanna be last, yeah.
Baby, let me be your,
Let me be your last first kiss.
I wanna be first, yeah,
Wanna be the first to take it all the way like this.
And if you
Only knew.
I wanna be last, yeah.
Baby, let me be your last,
Your last first kiss.

I wanna be last, yeah,
Baby, let me be your last,
Your last first kiss.

[Zayn:]
Ooh

[All:]
I wanna be last, yeah,
Baby, let me be your last,
Your last first kiss.

one in a million - Ne-yo



Jet setter
Go getter
Nothing better
Call me Mr. been there done that
Top model chick to your every day hood rat
Less than all but more than a few
But I've never met one like you

Been all over the world
Done a little bit of everything
Little bit of everywhere
With a little bit of everyone
All the girls I've been with
Things I've seen it takes much to impress
But sure nough your glow it makes your soul stand out from all the rest

I can be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
Other girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

You're not a regular girl
You don't give a damn about the loot
Talking about I can't do it for you
But you can do it for yourself
Even though that ain't so
Baby cause my dough don't know how to end
But that independent thing I'm with it
All we do is win baby

I could be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
Other girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Baby you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Diamond girl
Only one in the world
Just one of a kind
She mine

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you're one of a kind
That means that you're the only one for me
Only one for me
Baby (girl) you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Thursday, September 12, 2013

lif oh lif....

semalam aku punya class start pukul 12.30..
so sebagai pelajar yang baik lagi berdedikasi...
aku pun lepas lunch dengan roomate ak terus la ke kelas dalam pukul 12...
sampai dekat FSK 1,5 kitorang berpecah...
aku punya kelas dekat bilik kuliah Laili dekat Dewan kuliah...
aku naik la lif sebab bilik kuliah tu dekat tingkat 7...
bercinta kot klo nak naik tangga....
lepas tu dalam lif tu ada lagi 3 orang..
aku ingat diorang nak pergi tingkat 7 juga rupanya diorang nak turun pergi tingkat satu je...
lepas diorang dah pergi tingkat 1 tinggal la aku dalam lif sorang2 untuk pergi tingkat 7...
aku memang rasa tak sedap hati je naik lif tu sorang2....
tiba2 lif tu stop kat tingkat 6...aku pelik la..kenapa tingkat 6...
aku nak pergi tingkat 7...lepas tu dia buat perangai macam nak jatuh...and sampai la tingkat 7...
lepas sampai tu...aku tunggu la dia buka pintu...
tapi tak buka...aku tekan buka pun tak terbuka...
so aku relax lagi masa tu...
aku try la tekan tingkat lain sebab dulu aku stuck aku buat macam tu...
lampu dia je menyala...aku tekan loceng...loceng pu tak function..
lepas tu lampu tu semua mati dia tulis out of services...
aku dah gelabah gila...
aku call kawan aku...nasib baik ada line....aku cakap la aku stuck dalam lif...
diorang sempat gelak2 lagi....aku cakap aku serious ni....
kawan aku datang la...aku dah jerit2 macam apa dah dalam lif tu...
kawan aku pun gelabah kat luar...habis semua orang dia minta tolong....
lepas tu aku dah menangis kat dalam tu...
dalam pukul 12.20 lecturer aku datang la...dia panggil maintenance untuk betulkan lif tu....
lepas tu masa diorang nak betulkan lif tu gelap gelita gila...
aku dah menangis dah jerit2 macam apa sorang2 kat dalam tu...
serious aku takut gila....
orang brutal macam aku pun gelabah bila dah stuck sorang2 dalam tu...
lepas tu lif tu terang balik...aku dengar ada suara orang kat speaker tu....
dia tanya ada orang tak dalam tu...
aku cakap...ada...berapa ramai dia tanya lagi...aku dah jerit dah sorang2...
orang tu cakap kalau lif ni terbukak nanti terus turun...
masa aku turun ada orang nak masuk...
aku dah gelabah gila cakap kat orang tu jangan masuk...
serious mengigil aku keluar lif...
orang yang selisih jalan dengan aku pandang aku dua tiga kali...
aku naik tangga sampai tingkat 7...
aku nampak je classmate aku...
aku terus peluk...lemah semangat aku...
serious mengigil2...naik tangga pergi tingkat 7 tak rasa apa...
kawan aku papah aku sampai kelas...
masuk kelas semua pandang aku...
diorang kata muka aku pucat gila...
orang cakap dengan aku pun...aku blurr gila...orang tanya nama aku pun aku lupa...
hahahaha...trauma gila aku...
dulu kecil2 aku pernah stuck kat shopping complex...
memang aku dah lama tak naik lif lepas tu....
sampai sini dah hilang rasa takut tu...tapi lepas apa yang jadi semalam...
memang sampai bila2 pun aku tak akan nak lif kalau sorang2...
pening kepala aku...rasa macam nak demam je semalam....
ada orang tu risau gila aku stuck dalam lif sorang2...
sebab masa stuck aku sempat bagitahu dia...
lepas tu terus tak ada line....
40 minit kot aku duduk dalam tu sorang2....
kesimpulannya jangan ajak aku naik lif....

Tuesday, September 3, 2013

experiment...

hari ni kitorang buat experiment pasal kidney and urine...
paling tak menahan tu...
urine aku yang jadi sample...
mula2 nak guna sample kawan aq...
masa pergi toilet kitorang cakap la...
siapa punya paling penuh guna urine dia...
hahahahaha...so jawapan nya aku la menang...
aku buang air banyak...
mana tak nya aku time tu memang dah nk terkencing sangat la....
hahahaha...
ada macam doctor tak.?
 ni aku kena lukis gambar kidney...huhuhuhu...
kawan aku sibuk sangat nak buat tapi x reti lukis...
last2 aku juga yang kena lukis....
hampeh betul la diorang ni....
*agak-agak ada bakat tak nak jadi doktor.?*
huhuhuhuh...tak nak la aku...
tengok orang lain luka pun macam aku yang luka..
ada hati nak jadi doctor...memang tak la....
so aku nak jadi apa in the future.?
aku rasa macam nak ambil engineering sebab aku tak boleh cope dengan chemistry....
biology okay lagi boleh tahan...
chemistry adoi~ macam musuh ketat je dengan aku...
so aku memang ssesuai jadi engineer la...
dengan aku yang ganas ni...
huhuhuhuhu..nanti boleh sama2 dengan gulahati aku ambil engin...
tapi tak nak la chemical engineering macam dia...
maybe bahagian lain dalam field engineering tu...

with widad
ni classmate aku...hahahah...
dia ni pantang nampak kamera...
suka nak bergambar....boleh kata in a month...
profile picture FB dia dah berkali2 tukar ganti....
dia ni orang kedah...ramai budak utara kelas aku...
so bila discussion biology dengan diorang aku dengan Maz je la yang bukan orang utara...
aku JB and Maz KL...
memang kalau discussion dengan diorang aku pun terikut cakap Kedah...

Semalam group MUET aka ELC sekumpulan dengan budak Sarawak...
aku dengar je la diorang cakap...
tak faham aku bahasa negeri diorang...
sempat la belajar sikit2 dengan diorang...

sik = tak
sik ada = tak ada
iboh gagoh = jangan menyibuk kowt...

huhuhuhu...best la...aku ada kawan dari setiap pelusuk negeri...
lepas ni kalau nak travel jauh2 tak yah risau la sesat...
every negeri dah ada kawan....

hahahaha...tiba2 terfikir kalau kahwin macam mana nak jemput kawan2 aku ni semua...
ramai betul la kawan....
even ramai pun aku rapat dengan certain orang je...




Saturday, August 31, 2013

kejadian nabi Adam a.s.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,
masa aku tengah cari maklumat untuk presentation aku...terjumpalah artikel ni...so I just want to share it with you guys...it was quite interesting...maybe ramai yang dah tau...aku pun dah tau masa kecil2 dulu...tapi dah lupa sikit macam mana cerita dia...atas bantuan pak cik google kami bertemu kembali..hahaha...macam jejak kasih pula...selamat membaca...
Alhamdulillah syukur kepada Allah yang telah memberikan kita sehari lagi untuk bernafas di bumiNya ini. Syukur kepada Allah bagi sesiapa yang Allah kejutkan dia pada pagi tadi dan dapat bersama-sama mengerjakan solat Subuh berjemaah dan bersujud tilawah bersama Imam dan makmum-makmum yang lain. Bukan senang oi nak bangun jam 5.00 pagi. Mandi dan pergi surau atau masjid. Kalau solat dekat rumah bukan sujud Tilawah yang dia buat tapi sujud tak payah.
Kadang-kadang kita terfikir juga bagaimana Allah jadikan manusia ini bermacam-macam. Warna kulit ada yang putih, sawo matang, gelap, kelabu dan kemerah-merahanan. Ada tinggi dan ada yang rendah. Perangai pulak macam-macam. Ada yang suka senyum, suka marah-marah, bengis, hasad serta dengki dan macam-macam lagi.
Kita lihat semula bagaimana Allah dengan khudrat dan iradatNya mencipta Nabi Adam Alaihissalam iaitu dari genggaman pelbagai jenis tanah dari seluruh pelusuk 7 lapis bumi. Campuran pelbagai jenis dan warna tanah. Ada tanah merah, hitam, perang dan coklat. Tanah liat yang lembut, yang keras dan yang kasar.
Sifat-sifat tanah ini lah yang mengadun sifat-sifat manusia itu dari segi warna kulit dan perangai manusia-manusia itu. Akhlak yang baik itu lah Mukmin dan yang jahat itu lah Kafirun.
various human Di sebalik Kejadian Nabi Adam
sumber:orangkatasayacantiklah.blogspot.com
Allah berfirman pada BUMI, “Wahai bumi aku nak ambil sedikit dari kamu untuk Aku cipta manusia untuk memerintah bumi ini”
Mula-mula Allah menyuruh malaikat Jibril. Tetapi gagal bila mendengar rayuan dari Bumi. Jibril rasa kesian lalu tidak jadi ambil.
Kemudian Allah menyuruh malaikat Mikail. Kali ini juga gagal.
Last sekali Allah menyuruh malaikat Izrail. Malaikat ini agak garang dan bengis sedikit. Memang langsung tiada kesian-kesian. Bumi merayu juga lalu kata malaikat Izrail, “Sorry lah Bumi, aku TAKUT dan PATUH kepada perintah Allah lalu diambilnya tanah-tanah dari segenap pelusuk 7 lapis bumi dan bawa naik berjumpa dengan Allah.
Allah menyuruh malaikat Izrail menguli tanah-tanah itu (macam Mamak duk uli roti canai tu lah) dengan pelbagai jenis air. Ada masin, tawar, pahit dan kelat.
Kemudian Allah campurkan seketul tanah liat Nabi Muhammad dan diuli bersama-sama dengan tanah Nabi Adam tadi.
Dibuatlah saperti bentuk manusia – iaitu Nabi Adam dalam bentuk baring. Panjangnya kira-kira 60 hasta. Lebih kurang 70 kaki lah tu. Terletak di depan pintu syurga selama 40 tahun dan dibiarkan kering.
Para malaikat melihat bentuk tubuh Adam. Kesemuanya suka belaka.
Iblis dan geng-gengnya juga melihat bentuk tubuh Adam. Mereka berasa hairan. Mereka menepuk-nepuk lalu berlubang kecil jadinya. Mereka masuk ke dalam bentuk tubuh Nabi Adam itu.
Hujan telah turun selama 1 tahun ke atas bentuk tubuh yang kering itu iaitu Hujan Sukacita.
Setahun lagi hujan turun. Ini adalah Hujan Dukacita.
Kemudian Allah perintahkan ROH untuk masuk ke dalam jasad Nabi Adam. Roh tidak mahu. Allah paksa juga. Akhirnya masuklah ROH melalui UBUN-UBUN KEPALA sampai hingga ke dua-dua mata. Kemudian terus meresap ke hidung lalu TERBERSIN. Bila meresap sampai ke lidah terus mengucap:
ALHAMDULILLAHIRROBBIL ‘ALAMIN…
Roh terus meresap ke bawah sampai ke lutut. Ia cuba untuk bangun tetapi gagal. Terus lagi sampai ke betis dan 2 kaki. Nabi Adam terus bangun berdiri. Allah tambahkan lagi kuku-kuku pada semua jari-jari Nabi Adam untuk menambah kecantikkannya lagi.
Ada 9 “pintu” rongga pada jasad Nabi Adam itu, iaitu 7 “PINTU” DI KEPALA dan 2 “pintu” di bahagian bawah badan.
Di kepala: 2 telinga, 2 mata, 2 hidung dan 1 mulut.
Di bawah: qubul dan dubur
Hiduplah Nabi Adam dalam syurga.
Kesimpulannya:Allah cipta Nabi Adam kerana hendak melahirkan Nabi Muhammad S.A.W. sebagai Nabi Akhir Zaman.
- See more at: http://www.muhamadyusri.com/agama/di-sebalik-kejadian-nabi-adam/#sthash.7DWpkaWo.dpuf

19 August

officially we're getting back together...
memang pada aku kalau boleh tak nak...
tapi entahlah aku tak tau kenapa aku rasa perasaan aku dekat dia tu kuat...
perasaan tu lain sikit sebab bila dengan orang lain ada je benda yang aku rasa tak kena..
ada je sebab kenapa aku rasa nak tolak...
tapi dengan dia aku rasa happy je...

maybe dengan dia aku tak perlu nak poyo sangat....
sebab dia dah kenal aku dari sekolah rendah...
and dengan dia aku boleh cakap banyak2...
and yang penting aku rasa selesa...
perasaan tu memang lain la...

tapi kadang-kadang rasa kelakar pula...
dulu kawan dari sekolah rendah sampai la dah masuk U...
sekarang tiba-tiba lain pula....rasa awkward sikit la...
tapi dia accept aku as who am I...

aku tak boleh bayang macam mana la kalau aku jumpa dia nanti...
confirm la aku ni rasa semacam je...
aku kalau tak face to face memang la boleh cakap berjela-jela....
tapi kalau jumpa depan2 aku memang macam batu...hahahahaha...
haish~ pelik2 je la perasaan ni...

bila dia tau reason kenapa aku nak putus dengan dia dulu...
barulah dia faham...
before ni dia tak boleh terima kenyataan sebab frust sangat aku buat macam tu...
sampai sanggup dia dengan orang lain...
*huhuhu...punya la sedih aku time tu...*

lepas tu bila dia break dia still datang balik dekat aku...
since that aku dah rasa perasaan tu....
kalau dia bukan untuk aku mesti dia tak kan datang balik...
but at last he was there for me...
as I've been waiting for him...

lepas dia tau sebab aku nak putus tu...
dia cakap ...let's start something new...

I told him that I don't want him as my boyfriend....
and dia macam sedih je lepas baca tu...

but then I replied that I want him to be prepared to be my future husband...
because I want a person who can lead me to Jannah...

he replied to me that....
he will try his best to be the best for me....

sebab tu la aku rasa yakin dengan dia...
aku yakin apa yang aku nampak tu dulu betul....
aku pun perlu jadi yang terbaik untuk dia....




Wednesday, August 28, 2013

you got me

"You Got Me"

You're stuck on me and my laughing eyes
I can't pretend though I try to hide - I like you
I like you.

I think I felt my heart skip a beat
I'm standing here and I can hardly breathe - you got me
You got me.

The way you take my hand is just so sweet
And that crooked smile of yours it knocks me off my feet

[Chorus:]
Oh, I just can't get enough
How much do I need to fill me up.
It feels so good it must be love
It's everything that I've been dreaming of.
I give up. I give in. I let go. Let's begin.
Cause no matter what I do,
Oh (oh) my heart is filled with you.

I can't imagine what it'd be like
Living each day in this life - without you.
Without you.
One look from you I know you understand
This mess we're in you know is just so out of hand.

[Chorus]

I hope we always feel this way (I know we will)
And in my heart I know that you will always stay

Oh, I just can't get enough
How much do I need to fill me up.
It feels so good it must be love
I give up. I give in. I let go. Let's begin.
Cause no matter what I do,

[Chorus]

Oh (oh)
You got me. You got me.
Oh (oh)
You got me. You got me.

Sunday, August 18, 2013

Insyaallah....

masa online FB tadi aku scroll down ke bawah...
and i found this...


hahahaha....
this is my answers regarding what you ask....

kalau kita yakin dengan jodoh dari Allah...
tak kira la seberapa jauh pun kita terpisah....atau pun dengan siapa pun dia bercinta...
kalau Allah dah tetapkan dia jodoh kita...
tak perlu bersusah payah kita mengejarnya sebab dia akan kembali kat kita balik...
kalau Allah nak bagi tak kira la apa jua halangan rintangan dia...
kita akan tetap dapat...
kalau benda tu bukan untuk kita tak kira berapa banyak orang pun tolong kita...
kita tak dapat juga...
'kun faya kun'
jadilah maka terjadilah ia...
apa yang penting kita yakin dengan takdir yang telah di catatkan untuk kita di luh mahfuz...
jangan pernah bersedih dengan apa yang berlaku...
sebab setiap apa yang berlaku tu ada hikmah yang tersembunyi....
so bersangka baiklah dengan takdir Allah....

                 “La tahzan innallaha ma'ana” (jangan bersedih, Allah bersama kita)

Friday, August 16, 2013

FOREVER AND ALWAYS - PARACHUTE

"Forever And Always"

[Verse 1:]
She's sitting at the table, the hours get later
He was supposed to be here
She's sure he would have called
She waits a little longer, there's no one in the driveway
No one's said they've seen him
Why, is something wrong?
She looks back to the window
Suddenly the phone rings
A voice says something's happened
That she should come right now
Her mind goes to December
She thinks of when he asked her
He bent down on his knees first
And he said

[Chorus:]
I want you forever, forever and always
Through the good and the bad and the ugly
We'll grow old together
Forever and always

[Verse 2:]
She pulls up to the entrance
She walks right to the front desk
They lead her down a million halls, a maze that's never ending
They talk about what happened but she can barely hear them
She tries to keep a straight face as she walks into the room
She sits by his bedside, holds his hand too tight
They talk about the kids they're gonna have and the good life
The house on the hillside, where they would stay

[Chorus:]
Stay there forever, forever and always
Through the good and the bad and the ugly
We'll grow old together, and always remember
Whether rich or for poor or for better
We'll still love each other, forever and always

[Bridge:]
Then she gets an idea and calls in the nurses
Brings up the chaplain and he says a couple verses
She borrows some rings from the couple next door
Everybody's laughing as the tears fall on the floor
She looks into his eyes, and she says

[Chorus:]
I want you forever, forever and always
Through the good and the bad and the ugly
We'll grow old together, and always remember
Whether happy or sad or whatever
We'll still love each other, forever and always
Forever and always, forever and always

She finishes the vows but the beeps are getting too slow
His voice is almost too low
As he says, I love you forever, forever and always
Please just remember even if I'm not there
I'll always love you, forever and always

tetap menantimu -nomad


Aku menyedari telah jatuh cinta
Tapi aku tak bisa mengungkapkan
Terasa bahagia ku mencintaimu
Walaupun kau belum mencintaiku

Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cinta yang terakhir

Semakin ku bisa untuk menyayangi
Semakin ku bisa untuk mengerti
Dari semua hidupmu yang ku mimpikan
Kan ku hapus semua menjadi indah

Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu

Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cintamu

Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu

si gemok and si badut....

aku tak tau macam mana nak start....
before ni aku cuba jauhkan diri dengan dia sebab dia ada girlfriend...
and GF dia sangat la kuat gila cemburu...
cemburu yang sangat la buat....
I can't imagine how people can be jealous with me...
aku ni dah la perangai macam lelaki...
cakap dengan orang pun macam nak bergaduh...
ada juga manusia yang boleh rasa jealous dengan aku....
apa makna itu semua.? buang masa je nak jealous dengan aku...
budak hati kering bak kata classmate aku kat PALAM ni...
berbalik kepada cerita asal...setelah beberapa purnama aku mendiamkan diri....
tiba-tiba...(pergh ayat zaman dulu kala...)
one day tu dia mesej aku.....
dia tanya kenapa aku dah jarang gila mesej dia...
aku cakap saja je tak nak kacau ko...
pastu hari2 juga la dia mesej aku....
aku pun pelik la kenapa la budakni mesej aku je ni....awek dia tak marah ke...
then dia cakap la dia dah tak ada awek...dia rasa rimas dengan budak tu...
kalau dia je dah rimas...aku lagi rimas tengok GF dia rajin gila menyemak dekat FB aku...
terasa FB tu dipenuhi lalang2 dan rumput2 yang sudah lama tak di mesin...
sometimes rasa sakit hati juga la baca status budak tu...
buat baik dengan aku...lepas tu tiba2 kutuk aku...
how damn shit is that!! seriously I hate it!!!
tolong la jangan nak bermuka2 dengan aku....aku sangat la menyampah...
just be yourself and I will accept you as who you are..
lepas dari tu dia dah start rajin mesej aku macam zaman dulu2 kala tu...huhuhu...
(zaman apakah itu.?)
masa aku balik JB naik bas tu dia la dok teman aku mesej sepanjang dalam bas sampai la aku sampai JB...
semua tu sebab aku nak elak tertidur....
lepas tu ada one day ni dia mesej aku...

He: ko tga wtpe.?
Me: dgow lagu....
He: lagu apa kau dengar.?
Me: lagu nomad..tetap menantimu....
He: siapa yang ko tga menantikan tu...
Me: hahahaha....ko la gemok....
He: yeke.? terharu aku rasa nak nangis....

hahahaha....maybe dia rasa aku bergurau...tapi memang betul pun apa yang aku cakap tu...
cuma biasa la macam kebiasaannya dia ni LAMPI sikit...(lambat pick up..)
tak pe la....as long aku tau apa yang aku buat....ok la tu...
aku yakin dengan apa yang aku dah nampak...so i need the right time for all this...
lepas tu aku tanya la dia pula..

Me: buat ape ko.?
He: dgar lgu gak....
Me: lagu apa ko dgow.?
He: lagu ku pinang kau dgn bismillah...
Me: siapa ko nak pinang tu.? pokok pinang.? pulau pinang.?
He: hahaha...kau la badut....hehehe...x de la...sje dgar lgu tu...
Me: huhuhu...lawak gemok...owh...cmtu ekh....
He: aku tak lawak la badut...
Me: ko mmg x lawak...ko gemok je...
He: siot je kn ayat dia ni....

pelik2 je la perangai....
hahahaha....malam tadi tiba2 mesej aku mintak tolong...
aku ingat tolong apa la...
rupanya nak suruh aku kejut dia bangun pagi....sebab dia ada final exam esok...
hahaha...pastu bila aku call...dia boleh tanya siapa aku....
memang betul2 mamai budak ni....hahaha...
iyela suara aku dah macam suara lelaki kalau bangun tidur...

anyway aku rasa happy la...after ada manusia mematahkan hati aku ni...
( tak de la patah...cuma aku tak suka orang tipu aku...)
lebih baik jujur...walau macam mana teruk pun aku boleh terima kalau jujur...
aku paling marah orang tipu aku ni....
sakit hati tu kalau jujur sakit hati sehari...
kalau orang menipu sakit dia sepanjang hayat terkenang..macam tu la...
banyak pula aku merepek...
later aku update lagi pasal apa2 je la yang boleh di update.....


Muhammad Bahthiar....

Muhammad Bahthiar....
in memory..5 july 1991- 15 mei 2011..AL - FATIHAH..